Reisverslag USA 2006

Dag 1: (dinsdag 2006-05-30)

Vertrek Schiphol

Vertrek van Schiphol op een schappelijke tijd, 13.35, lekker gevlogen met een Boeing 767-400ER. Na landing op Newark Liberty Airport een taxi genomen naar het hotel. Gelijk naar de kamer op de 23e etage (24th floor). Daarna een rondje door de buurt gedaan. We zaten dichtbij Times Square, gelijk maar even meegenomen. 's Avonds maar een Mac-je gedaan. Al snel vielen de ogen dicht, en dus maar gaan slapen.

Dag 2: (woensdag 2006-05-31)

Downtown & USS Intrepid

's Ochtends een ontbijtje gescoord bij een restaurant in de buurt, 'EURO-Diner'. Vervolgens een Metro kaart gescoord voor een week, en naar Downtown gegaan. Uitgestapt bij 'Chambers Street' en doorgelopen naar 'Ground Zero'. Alhoewel het een plek is die veel indruk maakt, als je erover nadenkt, stelt het physiek niet zoveel voor. Doorgelopen richting Trinity Church. Daar het begin van Broadway bekeken. Bij Bowling Green doorgestoken naar Broadstreet, om vervolgens af te slaan richting Wallstreet. De Stock exchange staat ook weer op de foto. Braodway verder opgelopen, richting City hall. Na een korte pauze De metro gepakt naar Midtown. Uitgestapt op Grand Central Station. Richting noorden gelopen, om bij het Waldorf Astoria uit te komen. Veel hoge gebouwen hier. New York finest kwamen nog langs met vol signaal. Doorgelopen naar Rockefeller Center. Aangezien we de benen nu wel voelden, zijn we terug gegaan naar het hotel om even bij te komen. 's Middags zijn we naar het Intrepid Sea, Air & Space Museum gegaan. Dit is een vliegdekschip, welke de slag bij Pearl Harbor heeft meegemaakt, en nu dienst doet als museum. Er staan veschillende vliegtuigen op het dek, en binnen kan je veel militaire objecten zien. Na afloop een paar pilsjes gedronken. Lekker gegeten op Broadway. 's Avonds zijn we naar de bioscoop op 42nd Street gegaan voor de film X-men 3. Een lekker actie-film. De kwaliteit van de zaal, beeld en geluid was toch een tikkie beter dan thuis.

Dag 3: (donderdag 2006-06-01)

Brooklyn Bridge & Empire state

Ontbijtje in buurt, daarna door naar Battery Park. Na een blik op de rij voor de veerboot, maar besloten niet naar het vrijheidsbeeld te gaan. Geen zin om 3 uur plus te wachten. Tijd voor plan B dus. Eerst weer naar het noorden gelopen, langs de waterkant, om uit te komen bij de South Street Sea Pier. Van daar naar de Brooklyn Bridge gelopen, en onderweg nog opnamen van 'Law & Order : Serious Victim Unit' gezien. Uiteindelijk het begin van de brug gevonden, helemaal in de buurt van City hall. Toen de brug over. Gelijk de metro terug, en door naar de volgende bezienswaardigheid. Op naar de Empire State Building. Zo goed als geen rij, en bovendien redelijk uitzicht. Jammer alleen dat je extra moest betalen voor de lift naar de 102nd floor. Ditmaal wel een luistertoer, waardoor je veel dingen werd aangewezen, die je anders misschien niet zouden zijn opgevallen. Bekaf weer terug naar het hotel. 's Avonds Times Square bij avond bekeken, en terwijl we op zoek waren naar een restaurant, een stortbui overleefd. Uit ellende maar weer een simpel Mac-je gedaan. Een paar biertjes gescoord bij een winkeltje in buurt van het hotel, en TV gekeken (poker!).

Dag 4: (vrijdag 2006-06-01)

Verenigde Naties & Greenwich Village

Het was weer een zonnige dag, en dus weer op pad. 's Ochtends de Verenigde Naties bezocht, waar we de zaal van de Veiligheidsraad en de Algemene raadszaal mochten bekijken. Natuurlijk stevige controle van tassen. Ook hier weinig rijen. Het was alweer laat in de ochtend toen we vertrokken naar Greenwich Village. Daar aangekomen eerst een lunch gescoord bij de subway, om deze lekker op te eten in Washington Park. Vervolgens een rondgewandeld volgens een route uit de gids. Het zonnetje begon ook nog lekker te schijnen. Metro gepakt naar St. Patrick's Cathedral, zodat die ook op de foto staat. Aan het eind van de middag naar het Guggenheim Museum gegaan, maar die sloot die dag 2 uur eerder, vanwege de opening van een nieuwe voorstelling een dag later. We zouden nog een half uur hebben gehad. Dat bezoek dan maar een dagje uitgesteld. Om het nog erger te maken begon het ook weer te regenen. 's Avonds maar weer naar de kroeg.

Dag 5: (zaterdag 2006-06-03)

Central Park & Guggenheim

Uitgeslapen, en na een klein ontbijtje de metro gepakt naar Central Park. Het park binnengegaan bij Columbus Circle. Het was zeer mistig. In het park Strawberry Fields opgezocht, en Bethesda Fountains bekeken. Er was een jeugd/sport-manifestatie aan de gang, maar we liepen al snel door richting het Guggenheim Museum. Halverwege Central park het park uit, en vervolgens Het museum binnengegaan. De nieuwe voorstelling was over het werk van de architecte Zaha Hadid. Toen weer buiten waren regende het weer. De rest van de dag rustig aan gedaan, en 's avonds voor de televisie gehangen met een paar pilsjes, aangezien we de dag erna weer vroeg op moesten.

Dag 6: (zondag 2006-06-04)

Op naar Vegas

Vroeg op om het vliegtuig te halen. Het was redelijk simpel, aangezien het een binnenlandse vlucht was. Desondanks nog ruim 4 uur in de 'bus' gezeten. Aankomst op McCarran zoals verwacht, de gokkasten stonden al te wachten. Taxi gepakt naar Luxor, en weer hadden we een kamer op de 23e verdieping, in de pyramide, met uitzicht op het vliegveld. De koffers gedumpt, zijn we het casino gelijk gaan verkennen. 's Middags ook maar de Strip afgelopen. Bij een foute tent een Bud lite besteld, om het af te leren amerikaans bier te drinken. 's Avonds gezocht naar een goedkope machine, waar ook regelmatig serveesters langslopen. Nog niet gevonden.

Dag 7: (maandag 2006-06-05)

Zwembad & Gokken

Vandaag bij het zwembad gelegen. Beetje warm. Kaarten gehaald voor 'Fantasy' en IMAX-film. 's Avonds eerst de Strip bij nacht bekeken, daarna weer gegokt.

Dag 8: (maandag 2006-06-06)

Regen & Fantasy

's Ochtends wakker geworden met regen. Regen! in Vegas! Afijn, lekker de ochtend binnen doorgebracht, in plaats van bij het zwembad. 's Avonds naar Fantasy, een topless revue/dansshow. Daarna maar weer aan de gok

Dag 9: (dinsdag 2006-06-07)

Outlet & IMAX

Vandaag de rondvlucht over de Grand Canyon geregeld. Na de lunch naar de outlet center ten zuiden van Las Vegas gelopen. Was achteraf gezien niet echt verstandig. Terug toch maar de bus gepakt. 's Middags wilden we weer naar het zwembad, maar tijdens een biertje in de bar, werd gemeld dat het regende. Dus maar blijven hangen in de bar. 's Avonds naar de IMAX. 'Walking on de moon: Magnificent Desolation' gezien op een mega-scherm.

Dag 10: (woensdag 2006-06-08)

Zwembad & Fremont Street

Vandaag eindelijk weer zonnig, dus gelijk naar het zwembad gegaan. 's Middags nog een rondje langs de strip. Nog een biertje gedaan bij het Bellagio. 's Avonds naar downtown bezocht, voor Fremont Street Experience. De hele straat is overkapt met een zeer groot videoscherm, en elk half uur wordt een show gestart. Op de terugweg nog over voetbal gepraat met de taxi chauffeur. Daarna weer terug om te gokken. Eindelijk een kast gevonden die niet al te veel kost.

Dag 11: (donderdag 2006-06-09)

Voetbal & Grand Canyon

's Ochtends de openingswedstrijd van het WK voetbal gekeken, Duitsland - Costa Rica. 's Middags rondgevlogen over de Grand Canyon, Hoover dam, etc.

Dag 12: (vrijdag 2006-06-10)

Terug naar huis

Laatste dag. Kort geslapen, want er word weer vroeg gevlogen. Tussenlanding op Newark. En na een rustige nachtvlucht, weer 's Ochtends terug in Nederland.