Reisverslag USA 2005

Dag 1: (maandag 2005-05-16)

Vertrek Schiphol

Om ca. 11.45 vlogen we rechtstreeks naar SFO, om rond 13.55 te landen. Het vliegtuig was een 777, en we hadden ieder een eigen schermpje, waarop we zelf konden kiezen wat we wilden zien (of spelen).

Nadat we door de immigratie waren stonden onze koffers al op ons te wachten. Vrij simpel pakten we de metro naar hartje San Francisco. Eenmaal daar aangekomen, gingen we op zoek naar ons hotel. Het bleek op steenworp afstand van het metro-station te liggen. Na ingecheckt te hebben, was het tijd om de buurt te verkennen. Union Square lag vlakbij en we hadden al vrij snel onze eerste beklimming te pakken. Ook hebben we een eerste bezoekje gebracht aan Chinatown. Op de weg terug naar het hotel hebben we her en der een biertjes geproefd. En omdat we toch in de states waren, gelijk maar een bezoekje gebracht aan de Mac. Maar al snel kregen we last van de jetlag en tegen een uurtje of tien lagen in bed.

Verblijf: Hotel Bijou

Dag 2: (dinsdag 2005-05-17)

Escape from Alcatraz

Opgefrist en goedgevuld met het ontbijtje van het hotel, begaven we ons via Chinatown naar Fisherman's wharf, alwaar we ons vermaakten op pier 39, we weg vluchtten van de zeeleeuwen (wat een geur!), en we een kaartje kochten voor de boot naar Alcatraz. Eenmaal aangekomen op Alcatraz, volgden we de rondleiding door de gevangenis. Na een paar uur was het tijd om weer terug te gaan. Toen we weer op vrije voeten waren de bus genomen naar de Golden Gate brug. Daarna langs de kust naar Golden Gate park, alwaar we een nederlandse molen hebben bewonderd. 's Avonds gegeten een Jazz-restaurant. 'Hoogtepunt' van de avond was het bezoek aan Hooters. Ach, dan weten we ook hoe dat is, zullen we maar zeggen. Laatste biertje gedaan bij de kroeg om de hoek bij het hotel.

Verblijf: Hotel Bijou

Dag 3: (woensdag 2005-05-18)

Rondje Baai

Vandaag de auto opgehaald, duurde iets langer dan gepland. Gelijk naar Lombard street, die met de bochtjes, en vervolgens een rondrit gemaakt. Via Sausalito & Berkeley weer terug naar Downtown SF. Vandaag de enige dag met regen. Na het avondeten op Mission Street, nog wat biertjes weggezet in een nabijgelegen kroegje. De rokers onder ons beginnen redelijk te wennen het concept van het rokersverbod in de horeca. Uiteindelijk zijn de andere heren nog voor een afzakkertje gegaan in dezelfde kroeg als waar we gisteren ook zijn geeindigd. Daar kregen ze de tip om in LA een hotel te zoeken in Manhattan Beach.

Verblijf: Hotel Bijou

Dag 4: (donderdag 2005-05-19)

The Big Sur

Tijd om wat kilometers te maken, of beter gezegd, mijlen. Vertrokken uit SF, om langs de kust in de buurt van San Simeon te eindigen. Tussen stops gemaakt in Santa Cruz en Carmel. De Pacific Coast Highway is tot Carmel zeer mooi, maar vanaf dat moment waren er regelmatig adembenemende uitzichten te zien. Niet veel dorpjes/tankstation, maar we hadden genoeg peut bij ons. Ingecheckt in ons eerste echte motel (de goedkoopste overnachting van de vakantie). Er was weinig te beleven, dus maar een paar biertjes op de kamer gedronken.

Verblijf: Silver surf Motel

Dag 5: (vrijdag 2005-05-20)

Hearst Castle

De volgende dag bijtijds vertrekken, om 's ochtends Hearst Castle te bekijken. Dat moet een hoop geld gekost hebben. Daarna doorrijden naar Santa Barbara. Met enige moeite een motel gevonden (de duurste overnachting van de vakantie). Eerste keer aan het strand gezeten. 's Avonds weer een kroeg opgezocht, was erg gezellig. Taxi terug naar motel.

Verblijf: Sunset Motel

Dag 6: (zaterdag 2005-05-21)

LA

Het was maar een klein stukje rijden naar LA, maar toch nog de hele ochtend er over gedaan. Eerste impressie van LA: Groot! Motel gevonden in Manhattan Beach, aan Sepulveda Blv. 's Avonds een rondrit gedaan door LA. Wilshire Blv., Mulholland Drive, Bel Air. Op Mulholland Drive fotootje gemaakt van LA.

Verblijf: Hi-view Motel

Dag 7: (zondag 2005-05-22)

Hollywood

Vandaag Hollywood bezocht, Auto geparkeerd op Vine Str. Hollywood Blvd. afgelopen. Na enige moeite het Hollywood Sign op de foto gezet. Daarna door Beverly Hills en Rodeo Drive gereden, 's middags naar het strand. 's Avonds een potje pool gespeeld.

Verblijf: Hi-view Motel

Dag 8: (maandag 2005-05-23)

Universal City

Overdag Universal City bezocht. Bijna alle attractie bekeken. 's Avonds naar Hermosa Beach. Geëindigd in 'the Lighthouse' met live-muziek.

Verblijf: Hi-view Motel

Dag 9: (dinsdag 2005-05-24)

Venice Beach

<ochtend onbekend>. 's Middags fietsen gehuurd en van Hermosa Beach naar Santa Monica gereden en terug. Tussenstop in Venice Beach. 's Avonds weer naar Hermosa Beach. Boete gekregen voor parkeren in de verkeerde richting.

Verblijf: Hi-view Motel

Dag 10: (woensdag 2005-05-25)

Outlet Center

Voordat we LA verlaten, eerst boete betalen. Dan dwars door LA, en op naar Palm Springs. Eerst nog shoppen in een outlet center. Daarna door naar 29 Palms, vlakbij Joshua Tree NP. Prachtige zonsondergang, Hoge temperatuur.

Verblijf: El Rancho Dolores Motel

Dag 11: (donderdag 2005-05-26)

Joshua Tree

Vandaag eerst Joshua Tree NP bezocht. Het eerste roadkill, groter dan een insect, van de vakantie. Toen was het tijd om door te rijden naar Williams. De overgang van Californië naar Arizona was duidelijk toen we eenmaal in de bossen reden. Het laatste stuk volgden we de 'historische' Route 66. Nog iets waaraan we konden merken dat we niet meer in CA waren, was dat we bij het avond-eten werden gevraagd of we 'smoking' of 'non-smoking' wilden zitten. 's Avonds nog een kroeg opgezocht.

Verblijf: Williams Travelodge

Dag 12: (vrijdag 2005-05-27)

Grand Canyon

's Ochtends op tijd er weer vandoor, om naar de Grand Canyon te gaan. Het was helder weer, met enkele wolkjes, zodat we een prachtig uitzicht hadden. Toen een lange rit naar het westen, Eerste stop Hoover Dam. Behoorlijk warm. En uiteindelijk de aankomst in Las Vegas. Een motel gevonden op de Strip. We kwamen erachter dat dit weekend behoorlijk druk zou worden, aangezien de komende maandag Memorial Day was. 's Avonds voor de eerste keer de Strip gedeeltelijk afgelopen.

Verblijf: Travelodge South Strip

Dag 13: (zaterdag 2005-05-28)

Sunset Station

Overdag rustig aangedaan, veel te warm om meer te doen. Her en der fotootjes gemaakt. 's Avonds naar Sunset Station gegaan.

Verblijf: Travelodge South Strip

Dag 14: (zondag 2005-05-29)

Las Vegas

Aangezien het de dag ervoor laat was geworden. Laat opgestaan. Lekker rustig aangedaan.

Verblijf: Travelodge South Strip

Dag 15: (maandag 2005-05-30)

Flamingo

Vandaag verhuisd van het motel naar het Flamingo Hotel. Betere locatie. Veel beter zwembad.

Verblijf: Flamingo Hilton

Dag 16: (dinsdag 2005-05-31)

Pure

Ook vandaag weer lekker rustig aan gedaan. Laatste keer stappen in LV.

Verblijf: Flamingo Hilton

Dag 17: (woensdag 2005-06-01)

Vertrek Las Vegas

's Ochtends op tijd opgestaan. Auto afgeleverd, en naar het vliegveld gegaan. Na een vlucht van bijna 3 uur geland in Minneapolis. De volgende vlucht naar Amsterdam vertrok op tijd. Geland om 09.19 uur.